Skip to content Skip to footer

Als fanatiek padeller ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar manieren om je spel te verbeteren.

Een van de opties die je zou kunnen overwegen, is de Hesacore Grip. Vanwege de vele voordelen is de populariteit van deze grip aanzienlijk gestegen de laatste tijd.

Deze innovatieve grip, ontwikkeld door Bullpadel, heeft een uniek honingraatprofiel en ergonomisch ontwerp dat je padelervaring kan veranderen.

Sommige premium Bullpadel Rackets worden zelfs standaard geleverd met deze grip.

Wij hebben de grip natuurlijk ook zelf getest wij willen inmiddels niet meer zonder. Maar dat betekent niet dat de hesacore grip voor iedereen geschikt is.

In dit artikel bespreken we de voordelen van de hesacore grip en vergelijken we deze met de X-grip, een alternatief op de Hesacore Tour Grip.

Hesacore Grip Kopen?

Hesacore Grip Bullpadel

"De populaire grip van Bullpadel met honingraat profiel"

Voordelen van de Hesacore grip

De Hesacore Tour Grip biedt verschillende voordelen ten opzichte van een normale grip of standaard grip, namelijk:

Verhoogde stabiliteit

Het bijzondere honingraatprofiel van de grip zorgt voor een betere verbinding tussen je hand en het racket, waardoor het gevoel van stabiliteit toeneemt. Hierdoor heb je meer controle over je slagen en kun je beter presteren op de baan.

Uitstekende controle

Dankzij het nauwere contact met het racket, wordt de controle over de bal aanzienlijk verbeterd. Dit maakt het eenvoudiger om effect aan de bal te geven en gerichte slagen te maken.

Verminderde blessures

Het ergonomische ontwerp van de grip helpt om de druk op je hand en pols te verminderen, waardoor je minder snel last krijgt van blessures tijdens het spelen. Als je gevoelig bent voor pols- of handklachten, kan de Hesacore grip een groot verschil maken.

Probeer daarnaast het spelen onder natte weersomstandigheden te vermijden, aangezien padelballen in dergelijke situaties zwaarder worden door het opgenomen vocht, en dus meer belastend zijn voor je lichaam.

Verbeterde grip

De Hesacore grip ligt prettig in de hand en zorgt voor een maximale grip, waardoor het spelen prettiger wordt en je meer zelfvertrouwen krijgt in je slagen.

Verminderde trillingen

De Hesacore Tour Grip helpt trillingen te absorberen die tijdens het raken van de bal ontstaan. Dit kan leiden tot minder vermoeidheid en stress op je hand, pols en arm. 

Meer kracht

Dankzij het nauwere contact tussen je hand en het racket, kan de kracht die je in je slagen legt efficiënter worden overgebracht. Dit kan resulteren in krachtigere slagen en een betere algehele prestatie op de baan.

Geschikt voor alle niveaus

De Hesacore grip is geschikt voor spelers van alle niveaus, van beginners tot gevorderden.

Beginners kunnen profiteren van de verhoogde controle en stabiliteit, terwijl gevorderde spelers zullen genieten van de extra kracht en het vermogen om eenvoudiger effect aan de bal te geven.

Voor de beginnende padellers onder ons hebben we een handig artikel met 4 padel rackets voor beginners geschreven.

Plaatsen van de Hesacore grip

Het aanbrengen van de Hesacore Tourgrip op je padel racket is vrij eenvoudig. Bekijk onderstaand filmpje en volg de instructies.

Onze tip – gebruik overgrips

De Hesacore grip fungeert als een basisgrip, en we adviseren om er minstens één overgrip aan toe te voegen. Onze eigen voorkeur gaat uit naar het gebruik van minimaal twee overgrips, maar dit hangt uiteraard af van je persoonlijke voorkeuren.

De X-Grip als alternatief

De X-grip is een andere populaire optie onder padelspelers die op zoek zijn naar verbeterde grip en comfort. Deze grip is ontworpen met een speciale antisliplaag die zorgt voor een betere verbinding tussen je hand en het racket.

Hierdoor heb je meer controle over je slagen en wordt het gemakkelijker om het gewenste effect op de bal te geven. Bovendien helpt de X-grip schokken te absorberen en trillingen te verminderen, wat bijdraagt aan een comfortabelere speelervaring.

Net als bij de Hesacore Tour Grip, is de X-grip eenvoudig aan te brengen op je padel racket en kan deze gecombineerd worden met een overgrip voor extra comfort. Hoewel de X-grip vergelijkbare voordelen biedt, heeft het zijn eigen unieke kenmerken en kan het een goede optie zijn voor spelers die op zoek zijn naar een alternatief voor de Hesacore Tourgrip.

X-Grip

"Een uitstekend alternatief op de Bullpadel Hesacore Grip"

Conclusie

De Hesacore Tourgrip biedt een innovatieve oplossing voor padelspelers die op zoek zijn naar meer grip, stabiliteit, controle en comfort. De voordelen van het bijzondere honingraat profiel zullen veel mensen aanspreken. Hoewel wij zelf inmiddels niet meer zonder kunnen, is het belangrijk om te onthouden dat iedereen zijn eigen voorkeuren heeft.

Het is daarom aan te raden om deze innovatieve grip zelf te proberen en te beoordelen of het bij je speelstijl en wensen past. Vergelijk het ook met andere gripsoorten, zoals de X-grip, om te bepalen welke grip het beste bij jou past en goed op je padel racket zit.

Uiteindelijk zal je keuze voor een grip afhangen van je eigen voorkeuren, speelstijl en niveau.

Als je meer wilt weten over het kiezen van het juiste padel racket, bekijk dan ons artikel over het kopen van een padel racket. Voorkom ook veelgemaakte fouten bij het kopen van een padel racket door ons artikel over het vermijden van 6 fouten bij het kopen van een padel racket te lezen.

Jessie Gebhardt
Author: Jessie Gebhardt

padel racket with ball

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Krijg als eerste de beste padel content in je mailbox!

X