Skip to content Skip to footer

Babolat Padel Racket Kopen: Top 3 Rackets voor Elk Spelniveau

Waarom kiezen voor een Babolat Padel Racket?

Als je op zoek bent naar een kwalitatief en betrouwbaar padel racket, is Babolat een uitstekende keuze. Dit merk heeft zich door de jaren heen bewezen als een toonaangevende speler in de wereld van padel. Niet voor niets speelt Juan Lebrón met een racket van Babolat.

In dit artikel bespreken we waarom je een Babolat padel racket zou moeten overwegen en geven we enkele tips voor het kopen van jouw ideale racket. 

Daarnaast zullen we drie verschillende Babolat rackets uitlichten: een premium padel racket, een padelracket voor intermediate spelers en een budget racket voor beginnende padellers.

Wat maakt Babolat padel rackets zo bijzonder?

Babolat staat bekend om zijn innovatieve en hoogwaardige padel rackets, die geschikt zijn voor spelers van elk niveau. Enkele factoren die Babolat padel rackets onderscheiden zijn:

 • Geavanceerde technologie: Babolat maakt gebruik van geavanceerde materialen en technologieën om hun padel rackets te ontwerpen, wat resulteert in betere prestaties op de baan.
 • Breed scala aan modellen: Babolat biedt een uitgebreide collectie padel rackets, van instapmodellen voor beginners tot high-end rackets voor gevorderde spelers. Zo is er altijd een Babolat racket dat past bij jouw speelstijl en niveau.
 • Comfort en duurzaamheid: De rackets van Babolat zijn ontworpen met comfort en duurzaamheid in gedachten, zodat je kunt rekenen op een betrouwbaar racket dat lang meegaat.

Tips voor het kopen van een Babolat padel racket

Als je hebt besloten dat je een Babolat padel racket wilt kopen, zijn er enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden bij het maken van je keuze:

 1. Bepaal je niveau en speelstijl: Babolat biedt rackets voor zowel beginners als gevorderde spelers. Het is belangrijk om een racket te kiezen dat past bij jouw huidige niveau en speelstijl.
 2. Vergelijk modellen: Neem de tijd om verschillende Babolat rackets te vergelijken op basis van hun specificaties en eigenschappen. Let op zaken als gewicht, balans, vorm en technologieën die in het racket zijn verwerkt.
 3. Lees reviews: Lees beoordelingen van andere padelspelers om een beter beeld te krijgen van de prestaties en het comfort van verschillende Babolat rackets.
 4. Probeer het racket uit: Als het mogelijk is, probeer dan verschillende Babolat rackets uit voordat je een definitieve keuze maakt. Zo kun je ervaren hoe het racket aanvoelt en of het bij jouw speelstijl past.

Door rekening te houden met deze tips, kun je een weloverwogen keuze maken en een passend racket kopen dat perfect bij jou past. Mocht je meer willen weten over het kiezen van het perfecte padel racket, ook hier hebben we een uitgebreid artikel over geschreven.

Drie Babolat rackets om te overwegen

Het vinden van het beste padel racket dat bij jou past is niet eenvoudig. Om je te helpen bij het kiezen van je een nieuwe Babolat racket, bespreken we hieronder zoals eerder gezegd 3 rackets voor de verschillende niveaus. 

Babolat Technical Viper 2023

Babolat Technical Viper​

"Een premium padel racket voor maximale kracht en power"

De Babolat Technical Viper is een high-end racket dat ideaal is voor de gevorderde padel speler die op zoek is naar maximale kracht en precisie. Het racket heeft een diamantvorm en een hoge balans, wat zorgt voor meer snelheid en kracht bij het slaan. De Technical Viper is uitgerust met 3D Spin+ technologie voor extra spin en controle over de bal.

Specificaties

 • Balans: Hoog
 • Vorm blad: Diamantvormig
 • Materiaal frame: 100% carbon
 • Materiaal blad: 12K carbon
 • Foam racket: Meer laags X EVA kern, harde touch
 • Gewicht: 365 tot 375 gram
 • Niveau: Voor gevorderde padel spelers
 • Type racket: Power en precisie

Babolat Air Vertuo 2023

Babolat Air Vertuo​

"Geweldig padel racket voor de intermediate speler"

Het Babolat Padel Racket Air Vertuo 2023 is een aanvallend padelracket, perfect voor gemiddelde padelspelers. Dit middelzware, druppelvormige racket is ideaal voor neutrale spelers en biedt uitstekende wendbaarheid dankzij het iets lichtere gewicht.

Het racketblad is vervaardigd uit glasvezel, wat zorgt voor comfort en gebruiksgemak. De harde Black EVA-kern helpt je om meer power en precisie uit je slagen te halen. In combinatie met het glasvezel blad resulteert dit in een medium touch.

Het geïntegreerde Vibrasorb-systeem in de handgreep vermindert trillingen, wat zorgt voor extra comfort en controle. Het 3D-oppervlak van het blad is ruw, waardoor je optimale spin aan de bal kunt geven. Het HPS-gatenpatroon op het blad is zorgvuldig ontworpen voor nog meer power en precisie in je slagen. 

Kortom, de Babolat Air Vertuo 2023 is een goed uitgebalanceerd en wendbaar padel racket voor elke gemiddelde (intermediate) padelspeler.

Bekijk ook ons artikel met de beste padelrackets voor intermediate spelers!

Specificaties

 • Balans: Net boven het midden
 • Vorm blad: Druppelvormig
 • Materiaal frame: 100% carbon
 • Materiaal blad: Glasvezel
 • Foam racket: Black Eva, medium touch
 • Gewicht: 355 tot 365 gram
 • Niveau: Voor gemiddelde spelers
 • Type racket: Gebalanceerd, comfort

Babolat Contact

Babolat Contact 2023

"Een ideaal racket voor de beginnende speler"

Als je op zoek bent naar een comfortabel padel racket, dan is het Babolat Padel Racket Contact 23 perfect voor jou. Dit Babolat Padel Racket Contact is speciaal ontworpen voor beginnende padelspelers. Het lagere gewicht van 340 tot 355 gram zorgt voor wendbaarheid, terwijl de ronde vorm en grote sweetspot het racket ideaal maken voor spelers die het spelletje rustig willen leren.

Het frame bestaat voor 50% uit carbon en 50% glasvezel, wat zorgt voor een langere levensduur en verbeterde stijfheid. Het racketblad heeft glasvezellagen met een EVA-soft foam kern. De combinatie van glasvezel en zacht foam zorgt voor een soft touch. Dit instapmodel is perfect om kennis te maken met de padelsport en wordt zeker aanreden voor mensen die hun eerste racket gaan kopen.

Specificaties

 • Balans: Laag
 • Vorm blad: Rond
 • Materiaal frame: 50% carbon, 50% glasvezel
 • Materiaal blad: Glasvezel
 • Foam racket: EVA Soft, zachte touch
 • Gewicht: 340 – 355 gram
 • Niveau: Voor beginnende spelers
 • Type racket: Controle, gebalanceerd

Conclusie

Babolat biedt een breed scala aan padel rackets voor spelers van alle niveaus en budgetten. Of je nu op zoek bent naar een premium, gemiddeld of budget racket, er is een Babolat padel racket dat bij jou past.

Door rekening te houden met je speelstijl, niveau en budget, kun je het perfecte racket vinden om je padelervaring te verbeteren en je prestaties op de baan te maximaliseren.

Nu je meer weet over de verschillende Babolat padel rackets, ben je misschien geïnteresseerd om ook andere merken te verkennen. We hebben ook uitgebreide informatie en aanbevelingen over Kuikma padel rackets en Bullpadel rackets op onze website. Neem gerust een kijkje om te ontdekken welk merk en welk racket het beste bij jouw speelstijl en niveau past.

Jessie Gebhardt
Author: Jessie Gebhardt

padel racket with ball

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Krijg als eerste de beste padel content in je mailbox!

X