Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kuikma Padel Rackets: Premium kwaliteit zonder het prijskaartje

Topkwaliteit Padel Rackets voor elke speler

Maak kennis met de Kuikma PR 990 padel racketserie, ontworpen voor de meest veeleisende spelers die op zoek zijn naar de perfecte balans tussen kracht, precisie en comfort. 

Kuikma, een gerenommeerd merk in de padelwereld, heeft in samenwerking met Decathlon de PR 990-serie gecreëerd, een reeks rackets die geschikt zijn voor verschillende soorten spelers, van allround professionals tot degenen die op zoek zijn naar een krachtig racket. 

Weet je nog niet zeker wat voor soort racket bij jouw speelstijl past en waar je op moet letten? Bekijk dan onze uitgebreide gids over het kiezen van het perfecte padel racket voor handige tips en adviezen.

Ontdek hoe Kuikma en Decathlon geavanceerde technologieën en eersteklas materialen samenvoegen om deze topkwaliteit rackets tegen een scherpe prijs aan te bieden. In dit artikel verkennen we de verschillende modellen in de PR 990-serie, bespreken we hun unieke kenmerken en eigenschappen, en helpen we je bij het kiezen van het ideale racket dat past bij jouw speelstijl en behoeften.

Kuikma PR 990 Precision Soft

De Kuikma PR 990 Precision Soft is een premium padelracket dat speciaal is ontworpen voor de ervaren speler die streeft naar de ideale balans tussen precisie en vergevingsgezindheid. Dit racket staat garant voor een uitstekende balcontrole en comfort tijdens het spel.

Kenmerken en eigenschappen

 • Gewicht: 370 g.
 • Vorm: rond. Balans: laag (260 mm). Dikte: 38 mm.
 • Materiaal impactoppervlak: 3 lagen glasvezel + 1 laag 12K-carbonvezel.
 • Materiaal kern: Soft EVA.
 • 12K-carbon: gevlochten carbon van hoge kwaliteit, licht en sterk tegelijk.
 • Soft EVA: voor een optimaal rendement bij geringe snelheid en een grote tolerantie voor centreerfoutjes.

De ronde vorm van het racket en de soepele kern zorgen voor een uitzonderlijke balans en wendbaarheid, waardoor het racket ideaal is voor spelers die precisie en controle op prijs stellen. De kern van het racket is gemaakt van zacht EVA-schuim, wat zorgt voor een optimaal rendement bij geringe snelheid en een grote tolerantie voor centreerfoutjes.

Enkele belangrijke technologieën die in dit racket zijn geïntegreerd, zijn onder andere het Carbon Twin Tube-frame, dat zorgt voor maximale stijfheid en minimale torsie, wat resulteert in een optimale slagkracht en stabiliteit. Het ruwe oppervlak van het racket, ‘rough surface’ genoemd, zorgt voor meer effect op de bal en verbetert de controle. Bovendien beschermt de TPU Head Protector de kop van het racket tegen wrijving en schokken, terwijl het tegelijkertijd de balans verbetert voor extra kracht.

Spelersprofiel

De ideale speler voor dit racket is een gevorderde padelspeler met een hoge technische vaardigheid en slagsnelheid. Dit racket is geschikt voor spelers die op zoek zijn naar een comfortabel racket dat uitzonderlijke controle over de bal biedt, ongeacht hun positie op de baan.

Als je op zoek bent naar een padelracket dat nauwkeurigheid, comfort en uitstekende wendbaarheid biedt, dan is de Kuikma PR 990 Soft Precision de perfecte keuze voor jou.

Kuikma PR 990 Hybrid Hard

Kuikma PR 990 Hybrid Hard

"Uitblinker in kracht, wendbaarheid en precisie"

De Kuikma PR 990 Hybrid Hard is een hoogwaardig padelracket dat uitblinkt in kracht, wendbaarheid en precisie. Het is speciaal ontworpen voor de veelzijdige en ervaren speler die op zoek is naar een betrouwbaar en stabiel racket.

Kenmerken en eigenschappen

 • Gewicht: 372 g.
 • Vorm: druppel. Balans: neutraal (265 mm) Dikte: 38 mm.
 • Materiaal impactoppervlak: 3 lagen glasvezel + 1 laag 12K-carbonvezel.
 • Materiaal kern: Black EVA.
 • 12K-carbon: gevlochten carbon van hoge kwaliteit, licht en sterk tegelijk.
 • Black EVA: EVA-schuim van hoge dichtheid voor meer precisie en een hoger rendement bij krachtige slagen.

Dankzij het druppelvormige ontwerp en de neutrale balans biedt dit racket een uitstekende combinatie van kracht en precisie. De kern van het racket is gemaakt van hoogwaardig zwart EVA-schuim, dat zorgt voor een hoger rendement bij krachtige slagen en een betere precisie bij het raken van de bal.

Enkele belangrijke technologieën die in dit racket zijn geïntegreerd, zijn onder andere het Twin Tube Carbon-frame, dat zorgt voor maximale stijfheid en minimale torsie, wat resulteert in een optimale slagkracht en stabiliteit. Het ruwe oppervlak van het racket (rough surface) zorgt voor meer effect op de bal en verbetert de controle. Bovendien beschermt de TPU Head Protector de kop van het racket tegen wrijving en schokken, terwijl het tegelijkertijd de balans verbetert voor extra kracht.

Spelersprofiel

De ideale speler voor dit racket is een volwassen, gevorderde padelspeler met een hoge technische vaardigheid en slagsnelheid. Dit racket is geschikt voor spelers die op zoek zijn naar een veelzijdig en stabiel racket, ongeacht hun positie op de baan.

Als je op zoek bent naar een padelracket dat kracht, precisie en uitstekende wendbaarheid biedt, dan is de Kuikma PR 990 Hybrid Hard de perfecte keuze voor jou.

Kuikma PR 990 Hybrid Soft

Kuikma PR 990 Hybrid Soft

"Uitblinker in veelzijdheid, tolerantie en wendbaarheid"

De Kuikma PR 990 Hybrid Soft is een hoogwaardig padelracket dat uitblinkt in veelzijdigheid, tolerantie en wendbaarheid. Het is speciaal ontworpen voor de veelzijdige en ervaren speler die op zoek is naar een lichtgewicht en betrouwbaar racket op elk gebied van de baan.

Kenmerken en eigenschappen

 • Gewicht: 362 g.
 • Vorm: druppel.Balans: neutraal (265 mm) Dikte: 38 mm.
 • Materiaal impactoppervlak: 3 lagen glasvezel + 1 laag 12K-carbonvezel.
 • Materiaal kern: Soft EVA.
 • 12K-carbon: gevlochten carbon van hoge kwaliteit, licht en sterk tegelijk.
 • Soft EVA: voor een optimaal rendement bij matige snelheid en een grote tolerantie voor centreerfoutjes.

Dankzij het druppelvormige ontwerp en de neutrale balans biedt dit racket een uitstekende combinatie van controle en comfort. De kern van het racket is gemaakt van zacht EVA-schuim, wat zorgt voor een optimaal rendement bij matige snelheid en een grote tolerantie voor centreerfoutjes.

Enkele belangrijke technologieën die in dit racket zijn geïntegreerd, zijn onder andere het Twin Tube Carbon-frame, dat zorgt voor maximale stijfheid en minimale torsie, wat resulteert in een optimale slagkracht en stabiliteit. Het ruwe oppervlak van het racket, (Rough Surface) zorgt voor meer effect op de bal en verbetert de controle. Bovendien beschermt de TPU Head Protector de kop van het racket tegen wrijving en schokken, terwijl het tegelijkertijd de balans verbetert voor extra kracht.

Spelersprofiel

De ideale speler voor dit racket is een gevorderde padelspeler met een gemiddelde technische vaardigheid en slagsnelheid. Dit racket is geschikt voor spelers die op zoek zijn naar een veelzijdig en lichtgewicht racket, ongeacht hun positie op de baan.

Als je op zoek bent naar een padelracket dat comfort, controle en uitstekende wendbaarheid biedt, dan is de Kuikma PR 990 Hybrid Soft de perfecte keuze voor jou.

Kuikma PR 990 Precision Hard

Kuikma PR 990 Precision Hard

"Geweldige combinatie van power en precisie"

De Kuikma PR990 Precision Hard is een hoogwaardig padelracket dat speciaal is ontworpen voor ervaren spelers die op zoek zijn naar de ultieme combinatie van power en precisie. Dit racket is perfect voor spelers die hun prestaties willen verbeteren met een betrouwbare en duurzame uitrusting.

Kenmerken en eigenschappen

 • Gewicht: 375 g.
 • Vorm: rond. Balans: laag (265 mm) Dikte: 38 mm.
 • Materiaal aan de buitenkant: 3 lagen glasvezel + 1 laag 12K-carbonvezel.
 • Materiaal aan de binnenkant: Black EVA.
 • 12K-carbon: gevlochten carbon van hoge kwaliteit, de perfecte combinatie van lichtheid en weerstand.
 • Black EVA: EVA-schuim van hoge dichtheid voor meer precisie en een hoger rendement bij krachtige slagen.

Met zijn ronde vorm en harde kern biedt dit racket uitstekende wendbaarheid en controle. Het weegt slechts 375 g en heeft een laag balanspunt, wat bijdraagt aan de wendbaarheid. De kern is gemaakt van hoogwaardig Black EVA-schuim, dat zorgt voor meer precisie en een hoger rendement bij krachtige slagen. De buitenlaag bestaat uit 3 lagen glasvezel en 1 laag 12K-carbonvezel, wat het racket licht en sterk maakt.

Enkele belangrijke technologieën die in dit racket zijn geïntegreerd, zijn onder andere het Carbon Twin Tube-frame, dat zorgt voor maximale stijfheid en minimale torsie, wat resulteert in een optimale slagkracht en stabiliteit. De High Evolutive Size-technologie zorgt voor een grotere sweetspot dankzij gaten van verschillende diameter. Het Rough Surface-oppervlak zorgt voor meer effect op de bal, en de TPU Head Protector beschermt de kop van het racket tegen wrijving en schokken, terwijl het tegelijkertijd de balans verbetert voor extra kracht.

Spelersprofiel

De ideale speler voor dit racket is een gevorderde padelspeler met een hoge technische vaardigheid en slagsnelheid, die de voorkeur geeft aan de drive-kant van de baan. Dit racket is perfect voor ervaren spelers die maximale controle en precisie in hun slagen zoeken.

Kuikma PR 990 Power Hard

Kuikma PR 990 Power Hard

"Uitermate krachtig en effectief"

De Kuikma PR990 Power Hard is een uitstekend padelracket voor ervaren spelers die op zoek zijn naar een krachtig en effectief racket om hun spel te verbeteren. Het is speciaal ontworpen om de slagkracht te optimaliseren, waardoor het ideaal is voor spelers die graag de diepte van hun slagen benutten.

Kenmerken en eigenschappen

 • Gewicht: 375 g.
 • Vorm: diamant. Balans: hoog (270 mm) Dikte: 38 mm.
 • Materiaal impactoppervlak: 3 lagen glasvezel + 1 laag 12K-carbonvezel.
 • Materiaal kern: Black EVA.
 • 12K-carbon: gevlochten carbon van hoge kwaliteit, licht en sterk tegelijk.
 • Black EVA: EVA-schuim van hoge dichtheid voor meer precisie en een hoger rendement bij krachtige slagen.

Dankzij de diamantvorm, het gewicht van 375 gram en het hoge balanspunt biedt de PR990 Power Hard een uitstekende slagkracht en snelheid. Het hardere Black EVA-schuim en de 12K carbon buitenlaag zorgen voor een stijver racket dat snellere slagen mogelijk maakt.

Enkele van de belangrijkste technologieën in dit racket zijn onder andere het Twin Carbon Tube-frame, dat zorgt voor maximale stijfheid en beperkte torsie, wat resulteert in een optimale slagkracht en stabiliteit. De High Evolutive Size-technologie met gaten van verschillende diameter zorgt voor een grotere sweetspot. Het Rough Surface-oppervlak zorgt voor meer effect op de bal, en de TPU Head Protector beschermt de kop van het racket tegen wrijving en schokken, terwijl het de balans verbetert voor extra kracht.

Spelersprofiel

De ideale speler voor dit racket is een volwassen, gevorderde padelspeler met een hoge technische vaardigheid en slagsnelheid, die meestal aan de backhand-kant van de baan speelt. Dit racket is perfect voor de expertspeler die vaak op zoek is naar diepgang in zijn slagen en een uitermate krachtig racket verkiest.

Kuikma PR 990 Power Soft

Kuikma PR 990 Power Soft

"Balans tussen power en balcontrole"

De Kuikma PR990 Power Soft is ontworpen voor meer ervaren spelers die het beste compromis tussen power en balcontrole willen bereiken. De diamantvorm en soepele kern van dit racket maken het ideaal voor spelers die diepgang in hun slagen willen bereiken zonder in te leveren op comfort.

Kenmerken en eigenschappen

 • Gewicht: 372 g.
 • Vorm: diamant. Balans: hoog (270 mm) Dikte: 38 mm.
 • Materiaal impactoppervlak: 3 lagen glasvezel + 1 laag 12K-carbonvezel.
 • Materiaal kern: Soft EVA.
 • 12K-carbon: gevlochten carbon van hoge kwaliteit, licht en sterk tegelijk.
 • Soft EVA: voor een optimaal rendement bij matige snelheid en een grote tolerantie voor centreerfoutjes.

Dankzij het gewicht van 372 gram en het hoge balanspunt (270 mm) biedt dit racket een uitstekende wendbaarheid. Het Soft EVA-schuim in de kern zorgt voor een optimaal rendement bij matige snelheid en een grote tolerantie voor centreerfoutjes. Bovendien verhoogt het 12K-carbonvezel impactoppervlak de sterkte en duurzaamheid van het racket.

Het Twin Tube Carbon frame zorgt voor maximale stijfheid en beperkte torsie, wat resulteert in een optimale slagkracht en meer power en stabiliteit. Daarnaast beschikt het racket over High Evolutive Size-technologie, met gaten van verschillende diameters, wat zorgt voor een grotere sweetspot en meer vergevingsgezindheid tijdens het spel.

Het ruwe oppervlak van het racket, bekend als Rough Surface, helpt spelers om meer effect op de bal te genereren, terwijl de TPU Head Protector de kop van het racket beschermt tegen wrijving en schokken, en tegelijkertijd zorgt voor extra power door een betere balans.

Spelersprofiel

De ideale speler voor dit racket is een expert speler met een hoog niveau, die zich voornamelijk aan de backhand-kant van de baan bevindt, en beschikt over een gemiddelde technische vaardigheid en slagsnelheid. De Kuikma PR990 Power Soft is perfect voor spelers die op zoek zijn naar diepgang in hun slagen en een comfortabel racket zoeken.

Conclusie

In dit artikel hebben we een duik genomen in de wereld van de Kuikma PR 990 padel racketserie. We hebben ontdekt hoe de samenwerking tussen Kuikma en Decathlon heeft geleid tot een reeks fantastische rackets die spelers van alle niveaus en speelstijlen zullen aanspreken. 

Of je nu op zoek bent naar precisie en comfort of kracht en wendbaarheid, deze rackets hebben het allemaal te bieden. Het is duidelijk dat de Kuikma PR 990 rackets prijs-kwaliteit een van de betere keuzes zijn op de padelmarkt. 

Als je geïnteresseerd bent in de beste padelrackets voor beginners of intermediate spelers, bekijk dan ook onze artikelen over de 4 beste padelrackets voor beginners en de 5 beste padelrackets voor intermediate spelers.

Terwijl Kuikma zich richt op het ontwerpen van rackets die passen bij de speelstijl en behoeften van elke speler, is het altijd handig om verschillende opties te overwegen en te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt

FAQ

Ja, Kuikma is een uitstekend merk voor padel rackets. Ze gebruiken hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën om rackets te produceren die de prestaties van spelers van alle niveaus verbeteren. Bovendien zijn hun producten zeer concurrerend geprijsd. Door hun consistente focus op kwaliteit en betaalbaarheid kan Kuikma zich zeker meten met andere grote merken in de padelindustrie.

Het “beste” Kuikma padel racket is sterk afhankelijk van de persoonlijke speelstijl en voorkeur van de speler. De Kuikma Precision Soft is een populaire keuze vanwege de perfecte balans tussen kracht en controle, wat het geschikt maakt voor zowel beginners als gevorderde spelers. Daarnaast wordt de Kuikma Hybrid Hard ook zeer gewaardeerd door spelers die zoeken naar extra kracht in hun slagen, zonder de controle te verliezen.

Zeker, Kuikma Padel Rackets hebben een uitstekende reputatie voor hun hoge kwaliteit. Deze rackets zijn vervaardigd met duurzame materialen en geavanceerde technologieën om de speelervaring te verbeteren. Bovendien werkt Kuikma nauw samen met professionele padelspelers bij het ontwerpen van hun rackets. Deze samenwerking, samen met hun betaalbare prijzen, maakt Kuikma een topkeuze voor padelspelers van alle niveaus.

Kuikma biedt zijn padel rackets tegen scherpe prijzen aan dankzij efficiënte productietechnieken, slimme distributiekanalen en minimale marketinginspanningen. Door minder te besteden aan marketing, kunnen ze de besparingen doorgeven aan de consument. Dit resulteert in hoogwaardige rackets met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Jessie Gebhardt
Author: Jessie Gebhardt

padel racket with ball

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Krijg als eerste de beste padel content in je mailbox!

X